
ناودانی یکی از مقاطع فولادی است که در دسته پروفیل های باز قرار میگیرد. این پروفیل از یک سطح افقی که جان نامیده میشود و همچنین دو سطح عمودی که بال نام دارد، تشکیل شده است. در این مقاله میخواهیم در مورد این موضوع که ناودانی چیست و چه کاربردهایی دارد، صحبت کنیم.
ناودانی در جنسهای مختلفی دسته بندی میشود که از مهمترین آنها میتوان به گالوانیزه، آلومینیوم و استنلس استیل اشاره کرد. این محصول بر اساس جنس تولید شده، در قیمتهای متفاوتی در بازار وجود دارد. نوع آلومینیوم ناودانی از نظر از نظر وزنی سبکتر است و قابلیت شکل پذیری و استحکام بالایی دارد.
بیشترین کاربرد ناودانی آلومینیوم در ساخت چهارچوبهای در و پنجره، اسکلت سازهها و شاسی تریلرها کاربرد داد.
انواع ناودانی از لحاظ فرآیند تولید
ناودانی ها از لحاظ فرآیند تولید به دو دسته کلی تقسیم میشوند:
ناودانی نورد شده
فرآیند تولید ناودانی به این صورت است که شمش خام حرارت دیده با گذر از غلتکهایی که به نورد معرف هستند، تولید میشود. بسته به سایز نوردها، ناودانیها هم با همان سایز از خط تولید بیرون میآیند که به آنها، ناودانـی فابریک میگویند.
ناودانی پرسی
ناودانی پرسی، همان طور که از اسم آن مشخص است، از پرس کردن ورقهایی به طول ۶ متر تولید میشوند. این نوع ناودانیها، ممکن است در اندازههای مختلفی به سفارش مشتری ثبت شوند.
ناودانی پرسی با توجه به ورقی که از آن تهیه میشود، در صنایع مختلفی استفاده میشود. از این نوع ناودانیها، به دلیل موارد ظاهری و برای ساخت لبههایی که نیاز به صاف بودن دارند، در ساختمان هم استفاده میشود.